Chakratherapie

een brok in je keel…een blok aan het been…een last op je schouders…zwaar op de  maag… vlinders in je buik…je hoofd loopt over…door de knieën gaan…onderbuikgevoel…iets op je lever hebben…je buik vol hebben van…pisnijdig zijn…

Chakra betekent in het Sanskriet 'wiel' of 'schijf'. Het zijn energiecentra die zich in het lichaam bevinden. Zij dienen als ontvangststations, omvormers en verdelers van energie die je uit de buitenwereld haalt. Bedenk maar eens wanneer je je handen op je lichaam legt en waar je deze legt. Als je bijvoorbeeld flink moet nadenken  gaat je hand vaak als vanzelf naar je voorhoofd. Als je verward bent en een situatie niet begrijpt gaan je handen in je haar of samen boven op je hoofd. Je handen leggen zich op het chakra dat aangesproken wordt. Als iets je hart raakt, leg je je hand op je hart. Let er eens op, het zal je bewuster maken waar je energie stroomt in verschillende omstandigheden en bij verschillende  emoties.

De chakra's hebben een eigen functie en zijn gekoppeld aan lichaamsdelen/organen. Als een chakra niet vrij draait/functioneert kan er te weinig energie worden opgenomen of afgegeven en ontstaat er een zogeheten blokkade. De energiestroom tussen de chakra’s onderling wordt verstoord. Kun je je bijvoorbeeld niet zo goed uiten in woord en/of gebaar (keel) dan zal de verbinding tussen hoofd en hart sterk verminderen.

Tijdens een behandeling kun je voelen waar je chakra’s zitten en hoe het met je energie op die plek gesteld is. Ik werk vooral met de zeven hoofdchakra’s en de chakra’s in de handen en voeten. De chakra’s in je handen en voeten corresponderen bijvoorbeeld met de zeven hoofdchakra’s. Om de stroming te herstellen mag gekeken worden in welke chakra(`s) de blokkade zit.
Zie een chakra als een draaideur van de buitenwereld naar je innerlijke leven. Als de blokkade weg is, staat de deur naar je innerlijk leven wijd open.

Ik zie een blokkade als een hulpmiddel om meer over jezelf te weten te komen. Zodat je bewust wordt waar je je negatieve energie opslaat en waar je je positieve energie vandaan. Dit is de reden dat je eigenlijk blij mag zijn als je een blokkade bij jezelf ontdekt. Je leert immers meer over jezelf en komt bij je unieke energie.
De bewegingen die je in je chakra’s kunt voelen  zijn druk, tintelingen of borrelen. Ook kun je ervaren dat er een koude of warme luchtstroom van buiten naar binnen of van binnen naar buiten stroomt. Interessant!

Terug naar aanbod

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?
E-mailadres:
Onderwerp:
Vraag of bericht:
ivm anti-spam: Hoeveel handen heeft een mens?